Nieuw bloed gezocht!!!

Deze nieuwsbrief begint met een officiële aankondiging: uw voorzitter en secretaris zullen op de ALV van 20 februari 2020 stoppen met hun functie. En daarmee meteen ook de bestuurder sportzaken, die sinds februari 2018 ad interim door de voorzitter wordt ingevuld. Nieuw en energiek bloed moet de kar rijdend blijven houden en mogelijk harder laten rijden en/of in andere richtingen.

Ik mocht de afgelopen 4½ jaar voorzitter zijn van deze grote en mooie vereniging. We hebben met het huidige bestuur best wel wat zaken gerealiseerd; er zijn ook nog wel een aantal zeer gewenste dingen blijven liggen. Ik voel nu dat mijn energie voor vernieuwing sterk afneemt en wil het stokje graag overdragen. Ook onze secretaris, Otto Voorman, heeft de afgelopen 3 jaar bergen werk verzet en moet dringend gaan minderen; hij zal ook stoppen op die datum. Bovendien hebben we eerder gesteld dat het bestuur geen juiste afspiegeling is van het ledenbestand. Een dringende verjonging is noodzakelijk in onze ogen. Graag roepen we iedereen op om te bezien welke rol of functie jij zou willen vervullen. Ook zijn combinaties van personen (duobaan) mogelijk; het moet niet altijd op één persoon neer komen. Het mooist zou het zijn als een team van leden opstaat om deze taak op zich te nemen. We gaan komende tijd nog nadrukkelijker de straat op om mensen te benaderen. Eigen initiatief van jullie kant wordt zeer op prijs gesteld. Wie, o wie, voelt zich geroepen om de vereniging levend(ig) te houden? Of, wie, o wie, kent mensen die geschikt zijn en mogelijk wel willen? Zegt het voort!

Over tot de orde van de dag: de voorjaarscompetitie nadert zijn einde. We hebben wellicht meer dan 10 kampioensteams dit jaar. De eerste teams staan al genoemd in deze nieuwsbrief. Van harte gefeliciteerd alvast. Inschrijving voor de najaarscompetitie staat alweer open. Vind de informatie op onze site.

In mei hebben we 2 heel succesvolle dagen van SjorsSportief gekend, met maar liefst meer dan 60 basisschoolkinderen. De kinderen die tennis heel leuk vonden, starten komende week met de bal- en slagvaardigheidstrainingen, waaraan 30 kinderen deelnemen. Op 30 juni gaat onze jeugd onder leiding van de Jeugd Commissie naar Toverland!

Ook dit jaar doen we weer mee met de Zomer Challenge. Gedurende de zomermaanden kunnen niet-leden tennissen en padellen, waarna ze de rest van het jaar voordelig lid kunnen blijven. Maak vrienden en bekenden attent op dit mooie aanbod. Alle informatie staat op de site. Meld je snel ook nog aan voor een of meer van de Clubladders: Enkel, Dubbel en Padel Dubbel

Save the date: op zondag 1 september 2019 gaan we een grote CLUBDAG houden. De Clubladderkampioen wordt geboren tijdens een mooi slottoernooi van de zomer (we gaan dan wel verder hoor!), de Zomer Challenge kent een eindtoernooi, we proberen een jeugddag te organiseren en op die datum is de vrijwilligersdag. Aan het eind van deze prachtige clubdag start het Watermolen van Opwetten open toernooi. Kortom een geweldige dag, die je niet mag missen.

Onze communicatiekanalen lopen steeds meer digitaal. Installeer op je smartphone vooral ook de app KNLTB.Club  en meld je aan. Verder toelichting vind je ook op onze site: https://www.tvdelissevoort.nl/vereniging/knltb-clubapp. Check ook nog even of je de juiste versie hebt (Androidversie 1.9). Via de app kun je alle informatie over de vereniging, competities en toernooien en ook onze leden kun je zo praktisch op je telefoon vinden. De reservering van padelbanen gaat nu ook digitaal. Instructie en informatie vind je in deze nieuwsbrief en op het bord. Bij het paviljoen hebben we een scherm geplaatst. Volg de instructies en ervaar!

Tot slot: volgend jaar bestaat onze vereniging 55 jaar en tot nu is elk lustrum van 5 jaar gevierd. Wie voelt zich geroepen een bijdrage te willen leveren aan de organisatie van festiviteiten daaromtrent? Meld je aan bij de secretaris, zodat we een mooi team kunnen samenstellen.

Ik wens ons allen nog mooie tennisdagen en in voorkomende gevallen al een mooie vakantie.

Leo