ONDERHOUD PARK EN BANEN

 

Met de komst van de herfst breekt er ook een periode van voortdurend bladval, eikels en dergelijke op onze tennisbanen aan. De onderhoudsgroep Lissevoort en hoveniersbedrijf de Haas doen hun best om de banen zo schoon mogelijk te houden om veilig te kunnen tennissen en verontreiniging van de toplaag banen te voorkomen.

 

Daarnaast hebben wij een vriendelijk verzoek aan alle gebruikers van de banen om zo mogelijk voorafgaand aan het tennissen de banen daar waar nodig het blad en eikels te verwijderen. Meestal ligt er maar op een beperkt gebied blad en eikels. 

 

Op alle banen zijn harken en trekkers aanwezig om dat te kunnen uitvoeren. Het is voldoende om het blad en de eikels buiten het speelveld te brengen; van de baan afhalen wordt dan periodiek weer gedaan door de onderhoudsgroep. Zo gewenst is er ook een accu bladblazer aanwezig in opslagruimte Paviljoen om banen schoon te blazen. Voor de lange-termijn-kwaliteit van de banen is het schoonhouden van de toplaag een belangrijk onderdeel.

Zo bereiken we met gezamenlijk inspanning een goed bespeelbaar en veilige tennisbaan.

Reeds vele jaren is een onderhoudsgroep actief bij TV de Lissevoort. Er worden diverse soort werkzaamheden uitgevoerd, aan gebouwen, tennisbanen, ballonhal, technische installaties en bestrating en groen onderhoud.

De werkzaamheden worden als groep overwegend op dinsdagmorgen uitgevoerd en incidenteel op donderdag morgen. Daarnaast tussenliggende dagen indien nodig.

Wij zijn nu op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met groenonderhoud, eventueel in samenwerking met onze vaste hovenier, Theo de Haas, die op vrijdag zijn werkzaamheden verricht.

Kom vrijblijvend eens langs om sfeer te proeven en/of neem contact op met Piet van Happen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Bij voorbaat dank voor het mede schoonhouden van de tennisbanen.

Onderhoudsgroep tennispark Lissevoort