Bediening verlichting tennisbannen

03 februari 2021


De afgelopen jaren heeft TV de Lissevoort de gebouwen en tennisbanen energiezuinig en duurzaam gemaakt. Dit om kosten te besparen maar een andere belangrijke reden was ook maatschappelijk verantwoord de tennisaccommodatie te beheren en daarmee de CO2-uitstoot terug te dringen en minder fossiele brandstof te gebruiken.

Om de investeringen te laten renderen en verantwoord met energie om te gaan is de medewerking van leden een essentieel onderdeel in dit proces.
Afgelopen periode is opgevallen dat de verlichting van onze tennisbanen vaak nodeloos blijft branden.

De banen met LED-verlichting (alle banen vóór de ballonhal) zijn uitgerust met een managementsysteem waardoor de verlichting automatisch naar een lager niveau schakelt (naar 10%). De banen 9 t/m 14 hebben helaas geen systeem om actief te schakelen vanwege de hogedrukkwiklampen die daar nog aanwezig zijn.

Daarom verzoeken wij alle leden, die in de avonduren tennissen en dus gebruik maken van de verlichting, om na het tennissen de verlichting uit te schakelen. Bij banen met LED-verlichting kan dat bij de schakelkastjes naast de banen. En om het systeem spanningsvrij te maken ook op de schakelkast op het terras.
Voor de banen 9 t/m 14 de verlichting inschakelen bij schakelkast  links naast de deur van de ballonhal en bij het verlaten van de tennisbaan daar ook uitschakelen!

Let op: uiteraard NIET uitschakelen indien nieuwe spelers direct gebruikmaken van de tennisbaan.

Ter herinnering komt bij de schakelkasten een kort attentiebericht om de verlichting uit te schakelen.

Hierbij dus het dringende verzoek aan alle leden om hieraan mee te werken en een bijdrage te leveren aan het duurzaam en zo energiezuinig mogelijk houden van ons tennispark.

Voor de padelbanen geldt dit niet omdat deze werken op basis van bewegingsdetectie.

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie medewerking!

Het bestuur

Nieuwscategorieën