Update inzake coronamaatregelen

14 oktober 2020


UPDATE INZAKE CORONAMAATREGELEN

We kunnen blijven tennissen: maar … HOUD AFSTAND!

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Ook voor sportverenigingen. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken wordt de balans opgemaakt en bepaalt men het vervolg van de maatregelen. Het doel van alle maatregelen is onder andere het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen.

Vrij tennissen en padellen
- We mogen tennissen en padellen. Zowel enkelen als dubbelen. Bij het dubbelen moet altijd 1.5 meter afstand worden gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijnen, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand.

- Geen fysiek contact: houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er mogen geen wedstrijden worden gespeeld.

- Door deze maatregelen moeten we het tossen op maandagavond tijdelijk stopzetten. Door de vele deelnemers kan op die avond niet voldaan worden aan de voorschriften van de 1,5 meter afstand. De andere toss-activiteiten kunnen vooralsnog gewoon doorgaan.

Ballonhal
- De ballonhal blijft open. Huurders van de hal kunnen ook dubbelen. Op basis van de huidige voorschriften mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn in de hal. Met onze 2 banen blijven we ruimschoots binnen deze voorschriften.

Competities en toernooien
- De KNLTB heeft besloten de thans lopende KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of dit ook gevolgen heeft voor de komende wintercompetitie is nog niet duidelijk.

- Toernooien kunnen niet doorgaan. Elk jaar in november organiseren wij het ouder-/kindtoernooi. Jammer genoeg kunnen we dat ook niet laten doorgaan.

Overige
- Ons paviljoen was al gesloten. Ook de douches en kleedkamers zijn nu gesloten. Onze vereniging heeft een toilet aan de achterzijde van het paviljoen. Deze is open!

- Publiek is niet toegestaan op het park.

Training
- De trainingen kunnen gewoon doorgaan. Zowel voor junioren als voor senioren. Kjel Beks zal alle deelnemende leden zelf informeren over de eventuele gevolgen van de nieuwe voorschriften.

 

Het bestuur

Nieuwscategorieën