Padel

Sinds november 2018 hebben we naast onze tennisbanen ook een tweetal padelbanen ter beschikking. Padel is een snel groeiende sport in Nederland, overgewaaid uit Spanje en Zuid Amerika. Het is een soort combinatie van squash en minitennis. Een padelbaan is een mini tennisbaan, omgeven door glazen wanden, die ook tijdens het spelen gebruikt mogen worden. Er wordt gebruikt gemaakt van een speciaal padelracket en padelballen. Zie hieronder een foto of onze padelbanen.

De padelbanen zijn ter beschikking van al onze leden en kunnen niet zonder meer door niet-leden worden gehuurd. We organiseren training, competitie en interne toernooien op onze padelbanen. In september 2019 is ook het eerste open padeltoernooi georganiseerd.

In een extra algemene ledenvergadering op 17 juni 2021 is het besluit genomen om onze huidige padelcapaciteit van twee banen in fases te gaan uitbreiden naar zes banen. Deze nieuwe padelbanen worden gerealiseerd op de huidige tennisbanen 1 en 2. Het plaatje hieronder toont schematisch hoe het eruit gaat zien.

Heb je interesse om een keer te proeven wat padel is, stuur dan een email naar [email protected].