Bardienstreglement

1. Procedure Bardienstplanning

Leden dienen zelf digitaal (dus thuis achter de computer) bardiensten in te plannen. Dat gaat via de website bardienstrooster.nl. Je kunt daarop inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord die per mail aan je zijn toegestuurd. De handleiding voor bardienst.nl vind je hier. De coördinator van bardienstrooster.nl is Mien Hoens. Ze is te bereiken via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en telefoon 040-2837036).

2. Huisregels Bardienstvrijwilliger

  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent op de geplande bardienst. Laat je collega-bardienstvrijwilliger niet in de steek en zorg bij verhindering altijd tijdig voor vervanging.
  • Respecteer de sluitingstijden zoals aangegeven in de bardienstplanningen.
  • Serveer geen alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.
  • Zorg voor handhaving van het rookverbod. Spreek rokende leden aan op hun verantwoordelijkheid.
  • Respecteer de mening van de bezoekers als het gaat om de keuze van het tv- of muziekprogramma.
  • Zorg voor een correcte afsluiting van de bardienst en laat het clubhuis netjes achter. De bardienstinstructie vind je in een klapper achter de bar.

Tussentijdse afsluiting (afsluiting als nog een volgende bardienst is gepland voor die dag)

  • Controleer of alle ramen en deuren dicht zijn.
  • Sluit de kantinedeur en laat de luiken zakken.
  • Zorg dat de vaatwas is gedaan.
  • Zorg dat alle glazen zijn gespoeld
  • Neem de tafeltjes in de kantine met een doekje af en ruim eventuele rommel op.
  • Zorg dat voorraden onder de bar zijn aangevuld. Doe dit eventueel in rustige uurtjes tijdens de bardienst.
  • Doe alle lichten uit.
  • Controleer of de schakelaar van de poort op 'Dicht' staat.
  • Zet de alarminstallatie aan.

Afsluiting laatste bardienst van de dag

Werkzaamheden van tussentijds afsluiting aangevuld met het volgende

  • Zet alle glazen op de bar en maak werkblad van de bar en lekbakken onder de tap schoon.
  • Was de roostertjes onder de glazen en de glazenspoelborstel in de vaatwasser.
  • Neem de bar af met een doekje.
  • Laat de spoelbak leeglopen en maak hem schoon.
  • Sluit de kassa af volgens de instructies. Tel het geld en doponeer het in een enveloppe in de kluis.
  • Schakel de vaatwasser uit volgens de instructie. 
  • Spoel het koffieapparaat door (zie instructie op zijkant koffieapparaat).